dinsdag 25 oktober 2011

25 oktober: helemaal gesettled

Het is stil geweest in Wonderland. Misschien omdat ik mijn voeten gevonden heb (in het Engels een perfect legitieme uitdrukking en ik vind zo direct geen deftig alternatief). Maar tussendoor toch een paar weetjes. Zo heb ik ontdekt dat:

- Engelsen geen bakkers zijn. Alom complimentjes op "how beautifully moist" mijn cake is. Want cake uit de winkel is poederdroog. Vandaar dat ze er vanillepudding (custard) of room (nee, geen slagroom, echt ROOM, keilouche!) over gieten. Anders to-taal niet te vreten. Met room trouwens ook niet. Beikes.

- ik niet imuun ben voor heimwee. Voorgaande ervaringen hadden mij anders doen geloven, maar ondertussen is de occasionele breakdown ("Ik ben zo alleeheeheeheen. Ik heb niemand om iets mee te doen!" en "Mijn papa doet dat anders. Waarom trekt dat hier allemaal van geen kanten op wat ik gewoon ben?") al gepasseerd. Blijkt dat ik toch een hart heb, Kristof. Gelukkig zijn die aanvallen few and far between. Over het algemeen ben ik zeer gelukkig. ;)

- Dr. Oetker hier geen voet aan de grond heeft waardoor mijn mopkes de mist in gaan (Waar gaat een pizza naartoe als hij ziek is? Juist...).

- mijn mopkes in het algemeen zelden in goede aarde vallen. "Het is bruin en pluizig en het glijdt van een berg. Een skiwi!"Vonden ze niet leuk. =/

- ik wellicht gewoon een rare smaak heb in mopkes.

- ik soms afhankelijk ben van zeer simpele dingen. Zo loop ik al een week lastig omdat mijn vertrouwde wattenschijkes hier nergens te krijgen zijn. En mijn voorraad is op. Alleen Eigen Merk. Brol dus. Potverdorie.

- ik lachbuien krijg om heel onnozele dingen. Meneer P. Butt bijvoorbeeld. Maar wie noemt zijn kind ook zo? Allez...

- mijn nieuwe job eigenlijk dik ok is. Maar ik zie het me toch geen 10 jaar doen. Omdat ik nog altijd leerkracht ben in hart en nieren. Ik blijf dus uitkijken naar een vacature in een school. Ik mis lesgeven veel meer dan ik gedacht had.

- randjes rond een open haard zeer hard zijn. Getuige mijn inmiddels prachtig blauwpaarse teen.

- je een bovengemiddelde suïcidale aanleg nodig hebt om te fietsen in Engeland. Koning auto regeert en pech als jij daar tussen wil met je fiets. Fietspaden zijn trouwens belachelijk. Ik quoteer een parlementslid: "As long as they don't pay taxes, I don't see why they should earn the sole right to a third of the road." Juist.

- de Belgische staatsstructuur uitleggen zeer vermoeiend is. Vooral als je zo je best gedaan hebt en je dan nog te horen krijgt: "So does your boyfriend speak Belgian?" Stap 1. Diep inademen. Stap 2. Diep uitademen. Stap 3. Ignore and move on.

- kappers hier nog duurder zijn dan bij ons. En ze werken met een systeem van trainees, stylists en senior stylists. Je betaalt naargelang de coiffeur die je vraagt. Idem voor colourists. Er zijn ook nog shampoo boys and girls, maar ik geloof niet dat daar gradaties in zijn. ;)

- dat hier geen gemengd gehakt te koop is omdat dat niet mag. Bij wet verboden. Hopeloos, die Britten...

Voila, u bent weer helemaal mee. ;)

3 opmerkingen:

 1. Hoewel een hoop van je opsomming eigenlijk best triest was, heb ik er toch goed mee kunnen lachen ;-)
  Ik vind het gewoon fijn om te horen dat je gesetteld raakt en als de heimwee te erg wordt... is er internet, hahaha :-)
  Of moeten we misschien het toch eens hebben over een tripje richting jullie... :-)

  Veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kleine (haha eigenlijk niet zo nu ik eraan denk) vraag van iemand die vanaf januari 5 maanden in Liverpool woont. Wat vind je daar niet dat je zeker moet meenemen uit België qua eten? En qua andere dingen?
  Veel dank uit het Belgenland :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge, euh, dingen die ik het meest mis zijn deftige worsten. Die zijn hier echt vettige rommel. Maar als je er wat geld aan wil uitgeven en in de duurdere supermarkten winkelt (waitrose etc.) dan vind je die wel. Meenemen is trouwens niet echt een optie met worst. ;)
  Als je veel zelf kookt en het gebruikt: safraanpoeder. Ze verkopen hier alleen draadjes en daar zit bijzonder weinig smaak in.
  Chocotoffs. ;) Qua chocolade kan ik thorntons aanraden. Komt het dichts in de buurt van Belgische chocolade. Persoonlijk kan ik cadbury's echt niet appreciëren, maar zoals ik al zei, dat is persoonlijk.
  Ik heb de mama en papa een aardappelmesje laten importeren, want wederom ofwel heel duur ofwel zeer slechte kwaliteit.
  Paprikachips, maar ik ben dan ook verslaafd. ;)

  Op zich is hier heel veel te vinden, als je weet waar je moet zoeken. Ik moet zeggen dat ik nog niet echt iets heel erg gemist heb.

  BeantwoordenVerwijderen